Menu
Home

Golf

PGA Championship trivia quiz

How well do you know the PGA Championship? Try this quiz:

FRONT NINE (3 points)

1. What was memorable about Jack Nicklaus winning the 1973 PGA Championship at Canterbury?

a.) It was the last time he smoked a cigarette on the golf course.

b.) He broke Bobby Jones' record for most majors.

c.) It was the first major by a player who designed the golf course.

2. What is the name of the PGA Championship trophy?

a.) Wanamaker Trophy

b.) Havemeyer Trophy

c.) Hagen Cup

3. Who has won the most majors without ever having won the PGA Championship?

a.) Arnold Palmer

b.) Bobby Jones

c.) Tom Watson

4. Greg Norman is the only player to lose all four stroke-play majors in a playoff. Who beat him in extra holes at the PGA Championship?

a.) Bob Tway

b.) Robert Gamez

c.) Paul Azinger

5. Who holds the 72-hole scoring record at the PGA Championship?

a.) Tiger Woods

b.) David Toms

c.) John Daly

6. Name the golf course where the first PGA Championship was held.

a.) Newport

b.) Siwanoy

c.) Valhalla

7. Who was the first player to win the PGA Championship in consecutive years when it switched to stroke play?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Price

c.) Jack Nicklaus

8. Who holds the PGA Championship record for largest comeback in the final round?

a.) John Mahaffey

b.) Lee Trevino

c.) Phil Mickelson

9. Who won the PGA Championship for his only sanctioned PGA Tour win?

a.) Jack Fleck

b.) Shaun Micheel

c.) Rich Beem

BACK NINE ( 5 points each)

10. Name the only player to win and lose in a sudden-death playoff at the PGA Championship.

a.) Gene Littler

b.) Davis Love III

c.) Lanny Wadkins

11. Who is the oldest player to win the PGA Championship?

a.) Julius Boros

b.) Jerry Barber

c.) Vijay Singh

12. Who was the last alternate to win the PGA Championship?

a.) Shaun Micheel

b.) John Daly

c.) Mark Brooks

13. The only two players to shoot 63 in the PGA Championship and go on to win achieved this at the same golf course. Name it.

a.) Medinah

b.) Hazeltine

c.) Southern Hills

14. Name the only player to win the PGA Championship in three decades.

a.) Jack Nicklaus

b.) Gene Sarazen

c.) Byron Nelson

15. Which player shot 63 in the final round of the PGA Championship to qualify for the Ryder Cup?

a.) Payne Stewart

b.) Jeff Maggert

c.) Brad Faxon

16. The first sudden-death playoff in any major was at the PGA Championship. On which course did this take place?

a.) Atlanta Athletic Club

b.) Congressional

c.) Pebble Beach

17. Who has finished runner-up the most times in the PGA Championship?

a.) Chris DiMarco

b.) Jack Nicklaus

c.) Tom Watson

18. Name the player who twice had all four rounds in the 60s at the PGA Championship without winning.

a.) Johnny Miller

b.) Colin Montgomerie

c.) Steve Lowery

19TH HOLE (10-point bonus)

Name the PGA Championship winner with the lowest world ranking.

a.) Shaun Micheel

b.) John Daly

c.) Keegan Bradley

___

ANSWERS

1. b

2. a

3. c

4. c

5. b

6. b

7. a

8. a

9. b

10. c

11. a

12. b

13. c

14. a

15. c

16. c

17. b

18. c

19. a

SCORING

67-82: PGA Champion

57-66: Grand Slam of Golf alternate

47-56: Silver medal

37-46: Made the cut

27-36: Weekend off

0-26: Thanks for coming