I Scream, You Scream, We All Scream for Ice Cream Answers!

Question 1: Which sweetener is not used in the making of ice cream?

Answer:c) Maple Sugar. The sweeteners used vary from beet sugar, cane, corn and glucose syrups to honey. More

Question 2: What was the first civilization to store ice and use it for delicious desserts?

Answer: b) Mesopotamians. Ice was stored by ancient civilizations for thousands of years in order to keep their foods cold. The first in existence was created by the Mesopotamians 4,000 years ago while the pharaohs of Egypt had it shipped to them! Then came the Greeks in the fifth century BC, who invented a snow cone like dessert with honey and fruit. Then came the Persians, who learned from the Mesopotamians how to store ice and mastered this trait. They enjoyed ice cream all summer. The Roman emperor, Nero, made ice with fruit that he obtained from the mountains. All of these different ways of making ice cream like treats have made ice cream what it is today. More

Question 3: Which of these Ben and Jerry Ice Cream flavors is the most popular?

Answer d) Cherry Garcia. The top ten Ben and Jerry ice cream flavors are: Cherry Garcia, Chocolate Fudge Brownie, Chunky Monkey, Half Baked, Phish Food, New York Super Fudge Chunk, Coffee Heath Bar Crunch, Cherry Garcia Low Fat Frozen Yogurt, and Peanut Butter Cup. More

Question 4: Which of these countries is NOT a top ten consumer of ice cream?

Answer: c) Italy More

Question 5: How many licks does it take to finish an average ice cream cone?

Answer:b) 50 More

Question 6 Which Italian explorer returned to Italy with a recipe that resembled Sherbet and is believed by historians to be the recipe that led to Ice Cream?

Answer:a) Marco Polo. While in the Far East, Marco Polo received a recipe that resembled sherbet. He brought back this new treat to share with Italy! It is believed that this recipe is what evolved into ice cream! More

Question 7: Think you are the only one that likes ice cream? It is reported that George Washington LOVED ice cream so much that he spent $___ one summer!

Answer:c) $200 That is equivalent to $96,400!!! More

Question 8: True or False: A 19th century law is still on the books today in Newark, New Jersey, which forbids eating ice cream after 6 p.m. without a doctor's approval.

Answer:a) True More

Question 9: We all know that feeling when we eat TOO much Ice Cream and get a brain freeze…but what causes these splitting pains? Is it…

Answers:a) Expansion of blood vessels in your head. When something cold touches the roof of your mouth on a hot day, it triggers a cold headache. The cause is a dilation of blood vessels in the head. The dilation may be caused by a nerve center located above the roof of your mouth -- when this nerve center gets cold, it seems to over-react and tries to heat your brain. More

Question 10: We all love ice cream and we all love ice cream toppings! What is the most popular topping to put on your ice cream?

Answer:d) Chocolate syrup is the most popular Ice cream treat! For other great and creative ice cream toppings Click Here

Question 11: Where is the origin of the delicious ice cream sundae?

Answer: Both Ithaca and Two Rivers claim that the sundae has originated in their town! But who is right? This long debate is still going on and there is still no clear winner… more on this feud and information on ice cream sundaes Click Here

Question 12: In 2003, which U.S. City bought the most ice cream?

Answer:c ) In 2003, Portland, Oregon bought more ice cream per person than any other U.S. city. For more crazy ice cream facts Click Here

Question 13 What is an alternative, yet traditional name, for ice cream?

Answer a) Hokey Pokey. I bet you didn’t guess that one! The name hokey pokey originated from early ice cream vendors who peddled their product shouting “ecco un poco” – which translates to try a sample. There’s more where this wacky fact came from! Click Here

Question 14: What are the two most popular ice cream flavors?

Answer: c) Vanilla and Chocolate. Vanilla is liked by 29% of the ice cream population, while Chocolate is liked by 8.9% of the population! For more popular flavors Click Here