How well do you know the Masters champions? Try this quiz:

FORWARD TEES (3 points each)

1. Who was the first international player to win the green jacket?

a.) Gary Player

b.) Herman Keiser

c.) Henry Picard


2. Who was the only player to complete the career Grand Slam by winning the Masters?

a.) Gary Player

b.) Ben Hogan

c.) Gene Sarazen


3. Name the first player to shoot a 63 at Augusta National.

a.) Nick Price

b.) Johnny Miller

c.) Greg Norman


4. What distinguishes the 14th hole from the others at Augusta National?

a.) It's the only hole where Jack Nicklaus never made a birdie.

b.) It's the only hole without bunkers.

c.) It's the only hole not named after a flower.


5. Who played in the final group with Tiger Woods when he won the Masters by 12 shots?

a.) Paul Stankowski

b.) Tom Kite

c.) Costantino Rocca


6. Since World War II, which player is missing only a Masters title for the career Grand Slam?

a.) Johnny Miller

b.) Tommy Armour

c.) Lee Trevino


MIDDLE TEES (5 points each)

7. Who has the largest final-round comeback in Masters history?

a.) Nick Faldo

b.) Jack Burke Jr.

c.) Gene Sarazen


8. Who was the highest-ranked player to win the Masters?

a.) Mike Weir

b.) Jack Nicklaus

c.) Angel Cabrera


9. Who played in the most Masters before finally winning?

a.) Mark O'Meara

b.) Vijay Singh

c.) Tommy Aaron


10. Name the player with the lowest final round to win the Masters.

a.) Jack Nicklaus

b.) Gary Player

c.) Charl Schwartzel


11. Jack Nicklaus shot 30 on the back nine to win the 1986 Masters. On which hole did he make his only bogey?

a.) No. 12

b.) No. 15

c.) No. 18


12. Of players who have completed in at least 10 Masters, who has the lowest scoring average?

a.) Tiger Woods

b.) Phil Mickelson

c.) Fred Couples


CHAMPIONSHIP TEES (10 points each)

13. Name the only player to make birdie on the 12th hole all four rounds at the Masters.

a.) Scott Verplank

b.) Jimmy Demaret

c.) David Toms


14. Which player has missed the cut the most times at the Masters?

a.) Arnold Palmer

b.) Charles Coody

c.) Doug Ford


15. Which player finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a.) Greg Norman

b.) Tom Weiskopf

c.) Johnny Miller


16. Name the first player to win the Masters as No. 1 in the world ranking?

a.) Tiger Woods

b.) Nick Faldo

c.) Ian Woosnam


17. Name the only multiple Masters champion to have never had the lead going into the final round.

a.) Nick Faldo

b.) Gary Player

c.) Arnold Palmer


18. Name the only player to lose twice in a playoff at the Masters.

a.) Greg Norman

b.) Ben Hogan

c.) Craig Wood


19th HOLE BONUS (20 points)

Who is the only Masters champion to start the final round outside of the top 10?

a.) Larry Mize

b.) Art Wall

c.) Arnold Palmer



1. a

2. c

3. a

4. b

5. c

6. c

7. b

8. c

9. a

10. b

11. a

12. a

13. a

14. c

15. b

16. c

17. a

18. b

19. b